Geen besluit, wel weer een onderzoek, een brief en een artikel in de krant

In de vorige nieuwsbrief schreven we er alle vertrouwen in te hebben dat het college in januari van dit jaar zou besluiten in lijn met het advies van de projectgroep. Helaas. 
Het college heeft niet besloten in lijn met het advies, maar heeft besloten om nog een (extra) onderzoek in te laten stellen; nu voor de campus locatie.

Een korte terugblik

Aangezien wij binnen de projectgroep hebben afgesproken om vertrouwelijk met de informatie om te gaan, gebruiken we voor deze terugblik de informatie uit de Raadsbrief welke in februari is gepubliceerd.

In november 2021, besloot de gemeenteraad om een openbaar park met een semiopenbare (NK-waardige) atletiek accommodatie binnen Stappegoor te ontwikkelen. 
Omdat het een grote uitdaging was om alle wensen te realiseren, is er een projectgroep opgericht waarbij het projectgebied ook is uitgebreid naar twee locaties (de huidige centrum-locatie en een locatie ten zuiden van de onderwijscampus). 
Hiervoor is onderwerpend onderzoek uitgevoerd en in november afgerond met een advies van de gehele projectgroep (helaas zonder Atilla die eerder uit de projectgroep is gestapt) aan het college. 

Het advies was heel duidelijk, voorkeur voor verplaatsen van de atletiek accommodatie naar de onderwijscampus en een park met woontorens op de centrum locatie. De volgende stap zou het uitwerken van een voorlopig ontwerp zijn. 

Een vooruitblik

Het college heeft besloten om dit advies niet op te volgen, maar om de mogelijkheden te laten onderzoeken om de campus locatie te optimaliseren door de atletiek accommodatie noordelijker in te passen. Waarom weer een onderzoek? Omdat Attila heeft aangegeven dat zij zich niet kunnen vinden in de voorkeur die door de projectgroep is uitgesproken. De locatie ligt voor Attila te dicht bij de A58. 

Wij vinden het bijzonder dat je zoveel invloed hebt en houdt wanneer je zelf uit de projectgroep stapt. Pas als de afstand tot de A58 vergroot wordt, ziet Attila wellicht mogelijkheden. ‘Wellicht’ staat in de Raadsbrief, dus het is dan nog steeds niet zeker dat Attila akkoord gaat…... 
Attila gaat voor de noordelijke invulling op de campus locatie. Dat blijkt ook uit ook het artikel in het Brabants Dagblad.

Als dit voor partijen daar beter is dan heeft dat vanzelfsprekend ook onze voorkeur, maar als men daar niet uitkomt, dan is het naïef om te veronderstellen dat handhaving van de atletiek accommodatie op de huidige locatie een alternatief is!
Wij hadden daarom graag een besluit van het college gezien om het advies van de onafhankelijk voorzitters te volgen. Ook dan had de campus locatie verder onderzocht moeten worden. Het grote voordeel was dan geweest dat de woningbouw en park op de centrum locatie ook verder kon ontwikkelen. Nu ligt alles tot de zomer stil en dienen we de uitkomsten van het onderzoek van de campus locatie af te wachten. En als dit niet haalbaar blijkt te zijn? Begint dan alles weer opnieuw?
Wat ons betreft niet. Dan weeg je alle belangen opnieuw af, zoals in de projectgroep al is gedaan, en neem je een besluit over het advies zoals het er nu ligt. Een besluit wat nu niet genomen is, en helaas vooruitgeschoven is.

Recent nieuws