13 07 '24

 Bekijk al het nieuws

Groen & Schoon

Stappegoorpark: Op naar het Collegebesluit!

In februari van dit jaar hebben we met jullie gedeeld dat een werkgroep is gestart om te kijken of het verplaatsen van de atletiek accommodatie naar de campus locatie een optie is. Inmiddels is de gemeenteraad geïnformeerd.

Campus locatie

Op 30 mei is een model gepresenteerd waar de betrokkenen van de werkgroep zich in kunnen vinden. Intratuin verhuist daarbij meer naar het zuiden (richting de A58) en Fontys komt tot een herinrichting van de gebouwen. Hierdoor ontstaat op de campus locatie ruimte die benut kan worden voor de atletiekbaan van Attila. En ook de tennisbanen kunnen daar een plek krijgen. Op die manier komt er op de huidige locatie van Attila en de tennisbanen ruimte voor een park en woningbouw.

Vanuit Willemsbuiten zijn wij geen direct betrokkenen binnen de werkgroep. Vanuit de projectgroep waren wij op de hoogte van de voortgang en hebben wij daar onze stem natuurlijk laten horen. Gezien de vertrouwelijkheid mochten we eerder geen informatie delen.

Nu het model gepresenteerd is, wordt de vervolgstap dat de gemeente een nadere financiële doorrekening maakt en dat er een intentieverklaring voor de betrokkenen binnen de werkgroep wordt opgesteld. Een intentie- verklaring om aan de slag te gaan met de verdere uitwerking. 
Het doel is te komen tot een collegebesluit eind augustus.

Spannende zomer

Dit betekent dat ook de betrokkenen binnen de wijkvereniging (tijdens de vakantieperiode) hier druk mee zijn. Maar het is het waard! Het zal nog meerdere jaren duren voor het Stappegoorpark een feit is, maar stap voor stap gaan we de goede kant op.

Op 2 juli is de gemeenteraad geïnformeerd door een Raadsbrief

Ook is het nieuws via de nieuwsbrief Stappegoor gedeeld. Ontvang je deze niet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via Gebiedsontwikkeling Stappegoor en blijf op de hoogte!

Heb je vragen aan de projectgroep, stel ze dan via mail

Media

Inmiddels heeft ook de media aandacht voor de ontwikkelingen Brabants Dagblad 
Kortom het leeft! En we gaan de ontwikkelingen op de voet volgen. 

Recent nieuws