27 09 '24

 Bekijk al het nieuws

Column van Yusuf Çelik, wijkwethouder

Beste bewoners van WillemsBuiten, Als u dit leest is de zomer alweer voorbij. Ik hoop dat u heeft genoten van een fijne vakantie, de zon en vooral buiten leven en ontspannen. Lekker in uw groene tuin in uw heerlijke woonwijk met een drankje en een boek.

Rust

In alle rust genieten, dat geldt voor voor veel bewoners van Wilemsbuiten, maar niet voor iedereen. Natuurlijk is er de welbekende tweewekelijkse onderbreking van de weekendrust als ons aller Willem II haar thuiswedstrijd speelt.
Maar ook de activiteiten van buurman Tennis & Padel Club Tilburg, ook wel TCT, houden de afgelopen periode de gemoederen stevig bezig. Het zorgde voor onderlinge wrevel en verstoring van de relaties.

Betere burenrelatie

Reden genoeg om te kijken of alle betrokken partijen, TCT, de wijkvereniging, omwonenden en de gemeente een manier konden vinden om beter met elkaar te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Een betere burenrelatie, waarbij met wederzijds begrip en respect het sporten, wonen en de verder ontwikkeling van het Stappegoorgebied samengaan. Want allemaal willen de partijen goede buren van elkaar zijn en blijven, en hebben ze de wens dat de gemeente hen daarbij structureel adviseert en faciliteert. Kortom: rekening met elkaar houden, samen werken om hinder te voorkomen, goede afspraken maken, zoeken naar duurzame oplossingen voor overlast, maar ook flexibel naar elkaar zijn. Dat is de reden dat de betrokken partijen de afgelopen periode samen een bemiddelingstraject hebben doorlopen. En succesvol als u het mij vraagt. De afspraken zijn namelijk vastgelegd in een overeenkomst die door alle partijen is onderschreven. Ik wil dan ook graag iedereen die hier op een positieve en constructieve wijze aan heeft bijgedragen van harte bedanken.

Beter een goede buur

Deze overeenstemming zorgt er echter niet voor dat alle plooien helemaal zijn gladgestreken. Er lopen nog enkele procedures naast het bemiddelingstraject en de afspraken. Lastig, maar helaas onoverkomelijk. Maar laat ik gebruik maken van deze column om iedereen op te roepen samen de schouders er onder te blijven zetten. Jullie wijk verdient dat, want beter een goede buur dan een verre vriend!

Verplaatsing Attila

Nog meer nieuws, want de gemeente heeft een besluit genomen over de verplaatsing van AV Attila en Tennis Club Stappegoor naar de onderwijscampus. Hierdoor ontstaat een echte Sport- en Onderwijscampus en ruimte voor de aanleg van een nieuw, groot wijkpark en de bouw van appartementen. Een langdurig traject van overleggen en puzzelen met alle betrokken partijen komt hiermee ten einde. Er kan nu gewerkt worden aan concrete plannen. Een win-win-win situatie: voor de wijk, voor de sportverenigingen en voor het onderwijs. Daar ben ik eerlijk gezegd best trots op!

Kortom: mooie ontwikkelingen voor de buurt en het gebied Stappegoor. Rest mij nog om jullie een bijzonder prettig najaar te wensen. Let op jezelf en elkaar, want samen maken we die prachtig wijk die Willemsbuiten is!

Met vriendelijke groet,

Yusuf Çelik, wijkwethouder

Recent nieuws