Toekomst

Het college besloot ook om te onderzoeken of zij het pand in de toekomst kunnen blijven gebruiken voor huisvesting of opvang van vluchtelingen. Nederland staat namelijk voor een grote opgave om een groeiende groep (kwetsbare) mensen passende huisvesting te bieden. Daarvoor zijn meerdere locaties nodig. Mogelijk kunnen we een deel van deze groep blijven opvangen in het Missiehuis. Dit onderzoek gaan we nu voorbereiden.

De noodopvang gaat door op dezelfde manier. Waar mogelijk besparen we kosten. De inzet is dat de noodopvang veilig en rustig blijft doorgaan. De bewoners zijn blij dat ze langer in Goirle kunnen blijven.

Directeur Rode Kruis bezoekt noodopvang

Op dinsdag 5 maart bracht de algemeen directeur van het Rode Kruis, Harm Goossens, een kennismakingsbezoek aan de noodopvang in het oude Missiehuis. Hij kreeg een rondleiding van locatiemanager John Zeebregts van de opvanglocatie. Ook districtsmanager Tamara Spitters van het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant, burgemeester Mark van Stappershoef en wethouder Koos Krook waren hierbij aanwezig.

Harm Goossens: “Ik ben op 1 september 2023 gestart als algemeen directeur van het Rode Kruis. Ik vind het belangrijk om kennis te maken met onze mensen en verschillende activiteiten. In Goirle coördineert het Rode Kruis de noodopvang van asielzoekers. Dat doet het Rode Kruis op meer plekken in Nederland. Het oude Missiehuis in Goirle is een mooie accommodatie die zich goed leent voor bijzondere opvang. Door de kleinschaligheid en de ligging is het hier leefbaar, veilig en beheersbaar. Wat meteen opvalt is de gemoedelijke sfeer. Vrijwilligers, buurtbewoners en schoolvriendjes van de kinderen zijn hier welkom. Het is mooi om te zien dat dit zorgt voor leuke contacten en sociale cohesie. En dat het Rode Kruis hier een bijdrage aan levert.

Vragen?

Wilt u reageren of heeft u een algemene vraag? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl

Recent nieuws